Unesite frazu za pretragu

Evropa Dona Srbija je osnovana decembra 2016. godine. Ciljevi osnivanja organizacije su da se poboljšaju uslovi edukacije žena o zdravlju dojki, značaju ranog otkrivanja i sprečavanja pojave raka dojke, zalaganju za poboljšanje kvaliteta lečenja i rehabilitacije obolelih kao i zagovaranje jednakih prava i mogućnosti lečenja za sve obolele u institucijama države i zdravstvenom sistemu.

Marta 2017. godine EVROPA DONA SRBIJA
je postala članica EUROPA DONNA KOALICIJE.
  Organizacija se zalaže i radi na:
 • Promovisanju i unapređivanju svesti žena o značaju zdravlja dojki i važnost prevencije kroz redovne, periodične i organizovane preglede.
 • Promovisanju, širenju i razmeni postijećih činjenica i najnovijih informacija ranom otkrivanju i raku dojke.
 • Promovisanju savremenog lečenja i važnosti obezbeđivanja kvalitetne nege tokom i nakon lečenja.
 • Obezbeđivanju da sve žene u potpunosti razumeju predložene mogućnosti lečenja, uključujući i učestvovanje u kliničkim istraživanjima, kao i njihovo pravo na drugo mišljenje.
 • Zalaganju za poštovanje principa jednakosti i dostupnosti zdravstvenih usluga svim obolelim od raka dojke.
 • Ostvarivanju saradnje sa istim i sličnim organizacijama u zemlji, regionu i Evropi koja se bave zdravljem dojke i podrškom obolelima od raka dojke.
  Sve donacije koje će pomoći radu organizacije Evropa Dona Srbija možete uplatiti na naš račun:
 • EVROPA DONA SRBIJA
 • Račun broj: 160-464511-45
 • Banca Intesa ad Beograd

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

RACE FOR THE CURE 2021

Poštovani prijatelji Evropa dona Srbije i učesnici „Race for the cure - Trka za izlečenje“

Zbog epidemiološke situacije sa Covid-19 u Srbiji se neće održati centralna manifestacija „Race for the cure“. O manifestaciji se možete informisati na OVOM LINKU

Ukoliko želite da se pridruži najvećoj trci i šetnji u Evropi od 26. 09 - 10.10. 2021. koja ima za cilj podizanje svest javnosti o karcinomu dojke i date svoj doprinos, možete učestvovati kao kompanija, samostalno ili formirati svoj tim sa prijateljima ili članovima porodice, izabrati vreme i mesto gde ćete trčati 5K ili šeteti 3K, i registrovati se OVDE.

Ulaskom na stranicu https://www.raceforthecure.eu/sr/ u levom uglu imate prozor UČESTVUJ SADA, a potom na sledećoj stranici koja se otvori idite na STVORI SVOJ TIM i dalje pratite uputstva.

Registracija za trku ili šetnju iznosi 5 evra ili 590 dinara i uključuje dobijanje brendirane funkcionalne majice pink boje. Molimo da pri registraciji tačno navedete vašu adresu, za tim vođu tima, kako bi mogli na vreme da vam pošaljemo majice.

Podržite pacijentkinje sa karcinomom dojke u Srbiji!

Od vas očekujemo da svoju podršku postavite na vaše društvene mreže, a nama da pošaljete slike, mesto gde ste održali vašu trku ili šetnju kao i broj učesnika na mail: evropa.donna.serbia @outlook.com

Vaša EVROPA DONA SRBIJA

Preuzmite "Breast Test" aplikaciju

za iPhone: po otvaranju aplikacije izaberite srpski jezik

za Android i Windows: podesite jezik na telefonu na srpski, da bi se sadržaj aplikacije prikazao na srpskom