Unesite frazu za pretragu

10 IEEPO sastanak za predstavnike pacijenata - Atina-Beograd 2018

Članice EVROPA DONNA-e Srbija imale su priliku i čast da učestvuju na sastanku IEEPO koji je održan u Beogradu 14..i 15.03.2018. godine. Prisustvo sastanku organizovala je i omogućila farmaceutska kuća ROCHE. Sastanku je prisustvovalo 33 učesnika iz dvadeset jednog udruženja iz Srbije i Crne Gore.

U isto vreme u Atini je održan 10 IEEPO godišnji sastanak predstavnika udruženja pacijenata iz regiona (i šire), a mi smo u Beogradu imali mogućnost da direktno učestvujemo u radu sastanka u Atini, da im postavljamo pitanja ali i da odgovaramo na njihova.

Sam sastanak imao je za cilj razmenu iskustva organizacija pacijenata na internacionalnom nivou -što označava i naziv sastanka IEEPO - International Expirience Exchange for Patient Organization. Drugi deo sastanka odnosio se na edukaciju pacijenata u vezi sa komunikacijom udruženja pacijenata sa medijima i komunikaciju udruženja pacijenata sa državnim istitucijama. Imali smo priliku da osim što smo dobili saznanja kroz predavanja i praktično probamo ono što smo naučili kroz radionice koje su osmišljenje kroz rad u grupi. Takođe smo sebi odredili i male ciljeve koje želimo da realizujemo.