Unesite frazu za pretragu

Akademija za pacijente

U Beogradu je 05.02.2020. godine održan prvi sastanak polaznica i predavača Akademije za pacijente koja će se od marta 2020. godine održati u tri modula.

Polaznici akademije su pacijentkinje lečene od raka dojke. One će po završetku edukacije dobiti sertifikat i zvanje pacijent - edukator. Predavači su stručnjaci iz oblasti hirurgije, radiologije, interne medicine - medikalne onkologije i to iz Kliničkog centra Niš, Kliničkog centra Kragujevac, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije iz Beograda i Instituta za onkologiju Vojvodine iz Novog Sada.

Akademija je nastala kao potreba pacijentkinja koje se bave iskustvenom i psihosocijalnom podrškom novoobolelih žena od raka dojke u svojim udruženjima, da budu edukovane od vrhunskih stručnjaka, kako bi u saradnji sa njima zauzeli jedinstven stav a u skladu sa ESMO vodičem za pacijente o raku dojke. Svojim novostečenim znanjem i iskustvom upućivali bi zainteresovane o lečenju i život osoba obolelih od raka dojke.

Na ovom skupu upoznali smo rad devet udruženja koja okupljaju kako žene obolele i lečene od raka dojke tako i njihove podrške. Evropa dona Srbiju predstavljale su Jasmina Lukić, dr Mirjana Branković Magič i Dijana Stevanović.

Podršku Akademiji za pacijenteje dalo Udruženje medikalnih onkologa Srbije i kompanija Roche.