Unesite frazu za pretragu

Medijski trening za predstavnike udruženja pacijenata

Predstavnice Evropa Dona Srbije učestvovale su na “Medijskom treningu za predstavnike udruženja pacijenata” koji je održan u Vršcu 28. i 29. februara a u organizaciji agencije za odnose sa javnošću i medijski konsalting Olaf&McAteer i podršku kompanije Novartis.

Temu ”Metastatski karcinom prema ESMO vodiču za pacijente, i gde je Srbija u odnosu na Evropu u lečenju metastatskog karcinoma “ predstavila je dr Ivana Božović Spasojević specijalista interne medicine i subspecijalsta kliničke onkologije. Maja Stojanović i Predrag Panić iz Olaf&McAteera iz Beograda bili su zaduženi za upućivanje prisutnih u teorijski deo o ključnoj poruci i vidovima saopštenja za javnos, kao i kako se uspostavljaju odnosi sa medijima. Urednik i voditelj na TV Prva, Srdjan Predojević je govorio o pripremi za nastup, neverbalnoj komunikaciji i izgledu. Urađena je i praktična vežba za TV gostovanje kod tri tipa voditelja. O društvenim mrežama i uticaju društvenih mreža i influensera na javnost govorila je Aleksandra Bezmarević, influenserka.

Učesnice Medijskog treninga za predstavnike udruženja pacijenata bile su predstavnice Evropa dona Srbija iz Beograda, Ženskog centra Milica iz Vrnjačke Banje, Udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke “Budimo zajedno” iz Beograda, Savetovališta za žene obolele od raka dojke “Jefimija “ iz Užica, Udruženje građana za edukaciju i podršku ženama u borbi protiv raka dojke “Volja” iz Kragujevca, Društva žena sa rakom dojke “Biser” iz Niša i Društva za borbu protiv raka iz Sombora.