Unesite frazu za pretragu

RACE FOR THE CURE - TRKA ZA ZDRAVLJE SRBIJA

"Srpski forum protiv raka dojke – EVROPA DONA SRBIJA” po drugi put, u susret obeležavanju oktobra, meseca borbe protiv raka dojke, je organizovao međunarodnu manifestaciju “Race for the cure - Trka za zdravlje” 25.,26. i 27. septembra 2020. u Srbiji.

Cilj ove manifestacije je podrška ženama koje se leče od raka dojke, kao i podizanje svesti žena i društva u borbi protiv ove bolesti i sećanje na one koje su izgubile bitku sa ovom bolešću.

2020. godine zbog pandemije Covid-19 virusa Organizacija THINK PINK Europa (https://www.thinkpinkeurope.org/en/) razvila je digitalnu platformu za vođenje RACE FOR THE CURE na mreži širom Evrope a u saradnji sa svim članicama organizacijama. Iako su bili otkazani skoro svi sportski događaji, RACE FOR THE CURE je bila uspešna digitalna priča koja nam je pomogla da prebrodimo ovu tešku godinu ali i da ponudimo rešenje za budućnost. Srbija je imala registrovanih 198 učesnika na platformi kao i oko 200 ne registrovanih učesnica i učesnika koji su na svoj način pružili podršku ženama na lečenju raka dojke. Učesnice i učesnici su bili iz Beograda, Novog Sada, Subotice i Užica.

Evropa dona Srbija se zahvaljuje na podršci manifestacije Roche doo Srbija, Novartis, Fit Complit, Inotec, Jedna uz Drugu, Savetovalištu Jefimija, i prijateljima na prepoznavanju važnosti, podršci i učestvovanju.