Unesite frazu za pretragu

Zdravi stilovI života za zdravlje dojki

U šoping centru „Rajićeva“ 15. oktobra 2017. godine Evropa Dona Srbija uz podršku MAXI-ja, stručnjaka i prijatelja je obeležila dan „Zdravih stilova života za zdravlje dojki“ pod sloganom „Menjam se danas za bolje sutra“.

Obeležavajući 15. oktobar, Evropa Dona Srbija se uključila u evropsku kampanju da približi ženama i devojkama kako da brinu o svom zdravlju i zdravlju svojih grudi kroz zdrave životne stilove i važnost redovnog samopregleda ali i dijagnostičkih pregleda. Gosti manifestacije, lekari, zainteresovanima su govorili o podjednako važnim izborima za očuvanje ženskog zdravlja a to su: održavanje normalne telesne težine kroz uravnoteženu ishranu i fizičku aktivnost, kao i o pravilnom načinu samopregleda dojki ali i davali odgovore na pitanja vezana za rak dojke.

Sve veći broj činjenica pokazuje vezu između zdravih životnih navika i manjeg rizika za nastanak raka dojke. Prema istraživanjima, višak kilograma i smanjena fizička aktivnost zaslužuju pažnju jer čine 25-33% svih slučajeva raka dojke. Prilagođen svakodnevni život uz izbegavanje povećanja telesne težine, izbalansiranu ishrana, i aktivno fizičko angažovanje su tri jednostavna ali ključna izbora načina života koja mogu pozitivno uticati na budućnost ženskog zdravlja uopšte i na zdravlje dojki.